Dosadan derbi na Goodisonu i remi Evertona i Liverpoola

Bez golova u Merseyside Derbyju

Dosadan derbi na Goodisonu i remi Evertona i Liverpoola

Everton i Liverpool su danas u okviru 33. kola Premier lige odigrali još jedan Merseyside Derby, s pravom možemo reći jedan od najnezanimljivijih u posljednjih nekoliko godina. Bilo je 0:0.

Kombinovani tim Liverpoola suprotstavio se Evertonu koji je, barem po formaciji, danas trebao biti izrazito ofanzivan a sve vrijedno pomena dešavalo se u prvom poluvremenu kada su obje ekipe imale po nekoliko prilika.

Prvo ime susreta bio je Jordan Pickford, koji je prvo u 15. minuti odbranio udarac Dominica Solankea, a zatim i u 30. minuti šut Jamesa Milnera. Evertonov golman bio je najzaslužniji što njegov tim nije kapitulirao u prvom poluvremenu, u kojem vrijedi izdvojiti i odličan pokušaj Bolasieja u 23. minuti.

U drugom poluvremenu prava uspavanka na terenu, koju je nakratko prekinuo Oxlade-Chamberlain u 70. minuti. Ipak, njegov udarac odlazi preko gola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pred kraj utakmice, velika uzbuđenja pred golom Liverpoola. Prvo su u 87. minuti zaprijetili Cenk Tosun, a zatim i Coleman koji je zakasnio, da bi samo minutu kasnije Calvert-Lewin šutirao pored gola. Rezultat se nije mijenjao, pa je meč okončan rezultatom 0:0.

Liverpool ostaje treći na tabeli sa 67 bodova, dok je Everton deveti sa 41.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi