Klopp iznenadio navijače Liverpoola sastavom za derbi protiv Evertona
Jurgen Klopp ne može računati na najboljeg igrača Mohameda Salaha, ali čini se da je odlučio da odmori još nekoliko fudbalera

Odmara glavne igrače za City

Klopp iznenadio navijače Liverpoola sastavom za derbi protiv Evertona

E. Čaušević

Velikim gradskim derbijem Evertona i Liverpoola danas se otvara 33. kolo engleskog Premiershipa. Nakon velike pobjede u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Manchester Cityja (3:0) izabranici Jurgena Kloppa danas će gostovati svojim ljutim rivalima.

Ipak, njemački stručnjak će biti na mukama što se tiče sastava jer neće moći računati na svog najboljeg igrača Mohameda Salaha.

Egipćanin se povrijedio na meču protiv Cityja i prema svemu sudeći Klopp neće danas ništa rizikovati s njim. Ipak, engleski mediji navode da je trener Liverpoola u današnjem gradskom derbiju odlučio odmoriti i Roberta Firmina.

Ono što je iznenadilo navijače Redsa jeste da će današnju utakmicu u napadu početi trojac koji skoro nikada nije igrao zajedno ove sezone. Sadio Mane bi trebao početi utakmicu, a njegovi partneri u napadu trebali bi biti Dom Solanke i Danny Ings.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, engleski mediji navode da će i Nathaniel Clyne po prvi put ove sezone biti u početnoj postavi Liverpoola, a šansu bi trebao na lijevom beku dobiti i Alberto Moreno. Probleme s povredama što se tiče odbrane još uvijek imaju Joel Matip, Ragnar Klavan i Joe Gomez.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi