Klopp: Zvezdi je lako u Srbiji, ali u Parizu su otvorili Pandorinu kutiju
Njemački stručnjak ne smatra da će utakmica protiv Zvezde biti samo nešto teži trening za njegov tim, već poziva na oprez.

Trener Liverpoola pred okršaj u Ligi prvaka

Klopp: Zvezdi je lako u Srbiji, ali u Parizu su otvorili Pandorinu kutiju

Trener Liveroola Jurgen Klopp najavio je na današnjoj press konferenciji sutrašnji susret u Ligi šampiona protiv Crvene zvezde.

Nakon dva ekstremno teška ispita u Ligi šampiona, protiv PSG-a i Napolija, Redsima slijede dvije nešto lakše utakmice - protiv Crvene zvezde.

Njemački stručnjak na klupi kluba sa Anfielda saopštio je pred ovaj susret da Naby Keita i Jordan Henderson neće igrati, ali da je zato Sadio Mane potpuno spreman.

"Sadio je u posljednja dva dana trenirao potpuno normalno. On je u konkurenciji za meč, ali Naby (Keita) i Hendo (Henderson) nisu. Naby se oporavlja i lagano trči, ali pratit ćemo ga dan po dan".

Klopp se kasnije dotakao i Zvezde za koju kaže da, kao i svi srbijanski klubovi, igra dobru odbranu i da je poznata po tome.

"Što se tiče Zvezde, mogu reći da je ona vrlo dominantna u Srbiji. Pobjeđuju u 80 ili 90 posto utakmica, ali Liga prvaka je nešto drugo. Ali, protiv Napolija su se branili vrlo dobro. Međutim, u Parizu su otvorili Pandorinu kutiju", rekao je Klopp i dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ovo je stvarno teška grupa za sve timove. Moramo biti sigurni da ćemo uraditi dobar naredni korak protiv stvarno kvalitetne ekipe. Gledao sam njihov meč protiv Salzburga i vidio kako slave. Siguran sam da će se boriti sa svim mogućim sredstvima. Srbijanski timovi su uvijek dobro organizovani - oni znaju kako da se brane. Moramo biti spremni za jednu zaista žestoku borbu".

Podsjetimo, Lioverpool i Zvezda svoj susret 3. kola grupne faze Lige šampiona igraju sutra od 21.00 sati.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti