Anfield uživao u još jednoj sjajnoj partiji Liverpoola

Redsi lako do druge pobjede

Anfield uživao u još jednoj sjajnoj partiji Liverpoola

Edmir Škorić

Nogometaši Liverpoola upisali su novu pobjedu u novoj sezoni engleskog Premiershipa, pošto su na Anfieldu savladali ekipu Burnleyja rezultatom 2:0.

Liverpool je prevazišao silne probleme od prošle sezone, a u novu su krenuli jako dobro, upisavši dvije sigurne pobjede.

Prvo su slavili u gostima kod Norwicha s 3:0, a danas su opet bez primljenog gola dobili ekipu Burnleyja, koja zna da bude jako neugodan rival zbog svoje čvrstine i defanzivnog pristupa.

Redsi su otpor gostiju slomili poslije samo 18 minuta igre. Konstantinos Tsimikas je sjajno ubacio, a Diogo Jota glavom loptu poslao u mrežu gostiju za veliko slavlje na Anfieldu.

Anfield je "poludio" i u 27. minuti poslije gola Mohameda Salaha, no VAR je ustanovio da je Egipćanin po prijemu lopte ipak bio najbliži igrač golu gostiju.

Redale su se šanse pred gostujućim golom, kružili su igrači Liverpoola, prijetili preko svog sjajnog trija u napadu, a onda u 69. minuti došli do novog gola i tako ovjerili pobjedu. 

Trent Alexander-Arnold je upisao novu asistenciju, a pogodak Sadio Mane, koji je sve dobro napravio i preciznim udarcem postavio konačan rezultat.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Moglo je biti i daleko uvjerljivije, no dosta promašaja imali su igrači Liverpoola, koji su meč završili sa čak 27 udaraca ka golu rivala.

Prvi pravi test Liverpool će imati narednog vikenda, kada će na istom stadionu ugostiti aktuelnog prvaka Evrope, ekipu Chelseaja. Burnley prve bodove u sezoni traži kdo kuće protiv Leedsa.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...rasturanje...cim se vratio babo za odbranu odmah se redaju clean sheetovi...i Mane proradio,samo mora ta realizacija da se popravi jos,malo su 2 gola iz 27 suteva...Chelsea je sljedeci za listi za deranje,oni ne igraju defanzivno sto znaci da bi mogao Liverpool da ih napuni iz kontranapada.
7 0
user1614932756
Zivi bili pa vidjeli :)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi