Kloppov džoker sa klupe na Old Traffordu spriječio prvi poraz Liverpoola u Premier ligi
(Foto: EPA)

Remi Uniteda i Redsa

Kloppov džoker sa klupe na Old Traffordu spriječio prvi poraz Liverpoola u Premier ligi

M. Šljivak

Manchester United je u velikom derbiju engleskog fudbala na Old Traffordu ugostio Liverpool, a na kraju je ovaj meč završen bez pobjednika (1:1).

Iako je u ovaj meč ušao kao veliki favorit, tim Jurgena Kloppa je pružio zaista slabu predstavu, ali su na kraju ipak osvojili jedan bod.

United je bio taj koji je bio opasniji po gol Redsa, a u 36. minuti meča Old Trafford je eksplodirao. Marcus Rashford je pogodio mrežu Redsa i doveo je United u prednost od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku smo vidjeli napade Liverpoola, koji su uglavnom biti jalovi i nisu previše donosili timu sa Anfielda.

Zatim Jurgen Klopp radi sjajnu izmjenu. Umjesto Hendersona u igru ulazi Adam Lallana, a to se ispostavio i kao pravi potez njemačkog stručnjaka, jer ga je Lallana spasio poraza.

Igrala se 85. minuta meča. Robertson je sjajno ubacio sa lijeve strane, a Lallana pored indisponirane odbrane Crvenih đavola pogađa za 1:1.

Pokušao je Liverpool do kraja da dođe do sva tri boda. Međutim, u toj nakani nisu uspjeli, pa je ostalo 1:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:


Premier liga, 9. kolo:

Manchester United - Liverpool 1:1

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dadopd
Kako sudije izvlace United.
6 6
nanKe
manchester united je za liverpul real madrid
5 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi