Kloppova mašina samljela Stoke

Nova pobjeda Liverpoola

Kloppova mašina samljela Stoke

Edmir Škorić

Nogometaši Liverpoola slavili su uvjerljivu pobjedu nad Stokeom (4:1) u posljednjem susretu 18. kola Premier lige.

Liverpool je loše otvorio meč, pa je Walters u 12. minuti matirao Mignoleta za slavlje Lončara. Ipak, do kraja prvog dijela Liverpool dolazi do preokreta.

Prvo je Lallana u 35. izjednačio na 1:1, da bi Firmino u 44. minuti zatresao mrežu gostiju.

U nastavku je Imbula u 59. minuti autogolom osigurao Liverpoolu sigurnijih 3:1, da bi Sturridge u 70. minuti, odmah po ulasku u igru, postavio konačnih 4:1.

Liverpool se ovom pobjedom vratio na drugo mjesto sa 40 bodova, dok vodeći Chelsea ima 46 bodova. Važno je napomenuti da je današnji meč na Anfieldu pratio i legendarni Steven Gerrard.

Premier liga, 18. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool - Stoke 4:1 (Lallana 35, Firmino 44, Imbula 59 - ag, Sturridge 70/ Walters 12)



Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi