Klose detaljno opisao izostanak Sanea: Iz ovog će izvući pouku
Šokantna odluka kao primjer za buduće zvijezde (Foto: EPA)

Nijemci bez zvijezde Cityja

Klose detaljno opisao izostanak Sanea: Iz ovog će izvući pouku

Midhat Šljivak

Jedno od najvećih iznenađenja pred Svjetsko prvenstvo u Rusiji napravio je selektor reprezentacije Njemačke Joachim Loew koji je odlučio sa završnog spiska izostaviti zvijezdu Manchester Cityja Leroyja Sanea.

Iako je iza njega zaista fantastična sezona u engleskoj Premier ligi, Sane se nije našao na završnom spisku Elfa i Loew je šokirao Njemačku njegovim izostavljanjem.

Bez većih problema se 22-godišnji ofanzivac pomirio sa ovom odlukom, a zašto je njemački selektor odlučio da ga ne povede na Mundijal, otkrio je njegov pomoćnik, legendarni Miroslav Klose.

"Detalji su odlučivali u toj odluci. Nevjerovatno je reagovao na odluku selektora i zna da iz ovog mora izvući pouke. Vjerujem da će dosta naučiti iz ove odluke", rekao je Klose, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"On je nevjerovatno talentovan i sa njim dolazi opasna brzina. U reprezentaciji nije mogao pokazati ono što je radio u Premier ligi. Nije se mogao uklopiti u sistem na treninzima i na utakmicama. Na kraju smo se odlučili za Juliana Brandta, a ne za Leroyja", istakao je Klose.

Njemaćka prvenstvo otvara 17. juna duelom protiv Meksika, a u grupi je još Švedska i Južna Koreja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi