Klose: Nagovorili su me da izvedem penal, nisam to želio
Foto: EPA

Oprostio se od Lazija

Klose: Nagovorili su me da izvedem penal, nisam to želio

Legendarni Miroslav Klose je sinoć odigrao posljednju utakmicu u dresu Lazija, u kojem je proveo pet godina.

Bivši njemački reprezentativac se od navijača Nebeskoplavih oprostio pogotkom u porazu od Fiorentine (2:4). Klose je gol postigao iz jedanaesterca, kojeg nije želio šutirati...

"Nisam htio da izvedem jedanaesterac, ali su me navijači i saigrači nagovorili u tom trenutku. Prisutne su velike emocije i želim se svima zahvaliti na svemu što su mi priredili", rekao je Klose, koji je potom nastavio:

"Lijepo je bilo igrati za Lazio. Najdraži gol za ovaj klub postigao sam 16. oktobra 2011. godine kada sam pogodio za pobjedu protiv Rome u sudijskoj nadoknadi. Te noći sam vidio suze radosnice naših navijača... Najdraža utakmica? Naravno, finale Kupa protiv Rome 26. maja 2013. godine. To se ne zaboravlja".

Miroslav Klose je potom progovorio i o svojoj budućnosti, koja je neizvjesna.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Još uvijek ne znam šta nosi sutra. Prvo sam želio završiti ovu sezonu, a sada očekujem razgovor sa menadžerom. Sjest ćemo i porazgovarati, te donijeti odluku o budućnosti", zaključio je Klose.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti