Lulićev eurogol i oproštajni pogodak Klosea u porazu Lazija

Fiorentina slavila na Olimpicu

Lulićev eurogol i oproštajni pogodak Klosea u porazu Lazija

U jednom od derbija posljednjeg 38. kola Serije A, Fiorentina je na Olimpicu savladala Lazio rezultatom 4:2.

Meč je bio u znaku Miroslava Klosea, koji se večeras oprostio od nebeskoplavog dresa, a na samom početku mu je upriličen ispraćaj kakav i dolikuje jednoj legendi.

Utakmica je počela dobro za domaći tim. Već u drugoj minuti, bh. reprezentativac Senad Lulić je postigao eurogol za vodstvo Lazija od 1:0. Pogodak Lulića bi bez problema mogao ući u krug najljepših u sezoni u Seriji A.


Lazio je izgledao dobro do 30. minute, a onda je Fiorentina u 15 minuta dotukla Nebeskoplave. Vecino je u 31. pogodio za poravnanje, da bi Bernandeschi u 40. i Tello u 45. minuti donijeli svom timu veliki preokret.

U 70. minuti, Vecino je svojim drugim pogotkom na utakmici doveo Lazio na rub očaja (4:1), ali su domaći do kraja ipak uspjeli koliko-toliko izbjeći debakl.

Miroslav Klose je u 74. minuti sa bijele tačke postigao svoj posljednji gol u dresu Lazija i tako se od Olimpica oprostio na lijep način uprkos teškom porazu Nebeskoplavih. Vrijedi istaći da je penal za domaće iznudio Senad Lulić, koji je večeras bio dosta raspoloženiji u odnosu na svoje saigrače.


Lazio sezonu završava na skromnom 8. mjestu sa 54 boda, a Fiorentina na 5. sa deset bodova više.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 38. kolo:

Lazio - Fiorentina 2:4 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi