Klub bez pojačanja, menadžera i bez vizije

Protest navijača Hull Cityja

Klub bez pojačanja, menadžera i bez vizije

Edmir Škorić

Za 10 dana počinje nova sezona engleske Premier lige, a tešku sezonu imat će po svemu sudeći Hull City.

Tigrovi su se vratili u Premier ligu, ali kako dalje - niko ne zna. Naime, navijači s opravdanjem protestvuju i spremni su bojkotovat utakmicu 1. kola protiv Leicestera.

Klub nema ni menadžera, pošto je Steve Bruce podnio ostavku nakon svađe sa potpredsjednikom kluba. Hull je nastojao angažovati selektora Walesa Chrisa Colemana, koji je odbio ponudu.

Osim toga, nema novih igrača još uvijek, a dobar dio onih starijih u klubu su povrijeđeni ili nedovoljno kvalitetni za igranje u najvišem rangu engleskog nogometa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nema komunikacije, nema menadžera, nema angažmana, nema pojačanja, nbez identiteta, bez koncesije, bez poštenja... Popis bi se mogao nastaviti", tvrdi jedan od vođa navijače grupe Hull Cityja.

Hull je osnovan 1904. godine, ali nikada nije osvojio trofej u Engleskoj. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti