Klub koji je tek u izgradnji dovodi Messija?

Beckham želi Argentinca u Miamiju

Klub koji je tek u izgradnji dovodi Messija?

Edmir Škorić

Među mnogim projektima Davida Beckhama je i MLS momčad Miami United.

Novoformiranoj ekipi potrebni su igrači, pa Beckham ima pune ruke posla. Želi da dovede i neke zvijezde u tim.

Prema The Mailu, Zlatni dečko čak želi Lionela Messija u svojoj franšizi. S obzirom da će Messi ući u 30-e do 2017. godine, kada će se Miami aktivirati i početi da igra utakmice u MLS ligi, Beckham će pokušati da ga dobrom ponudom namami da dođe.

Mada, Messi je i dalje jako vjeran Barceloni i pitanje je postoji li novac koji bi ga odvojio od Nou Campa. A uostalom, priznao je da karijeru želi da završi ili u Barceloni ili u rodnoj Argentini.

Beckham je svjestan da u Miamiju žive brojni Južnoamerikanci i da bi dolazak Messija proslavio klub i napunio stadion, da bi to bio najbolji mogući potez za početak klupskog postojanja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osim Messija, na meti kluba koji još nije počeo da igra utakmice je i Beckhamov dobar prijatelj Zlatan Ibrahimović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi