Klub mu više ne uplaćuje novac: Aleksandar Prijović ostaje bez skoro 20 miliona eura!

Ukaljao ime Al Ittihada

Klub mu više ne uplaćuje novac: Aleksandar Prijović ostaje bez skoro 20 miliona eura!

Endin Čaušević

Srbijanski napadač Aleksandar Prijović prije dva mjeseca našao se u centru pažnje zbog kršenja pravila propisani nakon pandemije koronavirusa.

Prijović je počekom aprila uhapšen nakon što je prekršio zdravstvene propise. On je bio u jednom beogradskom hotelu na zabavi čime su prekršena zabrana o grupnom okupljanju, te policijski sat koji je tada bio na snazi.

Na saslušanju je priznao privicu i osuđen je na čak tri mjeseca kućnog pritvora. Prijoviću narednog mjesec ističe ova kazna i htio se vratiti u Saudijsku Arabiju gdje nastupa za Al-Ittihad, ali neće imati potrebe za tim.

Naime ovaj klub je prije nekoliko dana poslao poruku Prijoviću da ne mora dolaziti u Saudijsku Arabiju jer će njegov ugovor biti raskinut dok mu istekne kućni pritvor.

On je u Ittihad stigao u januaru 2019. godine iz PAOK-a i trebao je zaraditi oko 25 miliona eura za četiri godine ugovora ne računajući razne bonuse za golove, asistencije i eventualne trofeje.

Međutim, Prijović će ostati praznih ruku jer je klub još prije mjesec dana prestao da mu uplaćuje novac. Oni imaju pravo da raskinu ugovor na štetu igrača što će očigledno uraditi jer je on prekršio klauzulu u ugovoru.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Klauzula se odnosi na to da klub može raskinuti ugovor na štetu igrača ukoliko on prekrši disciplinu kluba i našteti njegovom ugledu što je Prijović uradio kada je uhapšen u Beogradu početkom aprila.

Mediji u Saudijskoj Arabiji pišu da je Prijović do sada zaradio preko pet miliona eura ugovorom s Ittihadom, ali da će ostati bez najmanje 18 miliona eura zbog raskida saradnje na njegovu štetu.

Top Komentari

Torcida
Mnogo ce ga to pogoditi nece imat za kruha !!!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi