Klub ostao bez plasmana u Prvu ligu FBiH, kompletan UO podnio ostavke
Foto: Facebook / HŠK Posušje

Javni poziv za imenovanje nove Uprave u julu

Klub ostao bez plasmana u Prvu ligu FBiH, kompletan UO podnio ostavke

Završena je sezona Druge lige FBiH - Jug. FK Klis je uspio zadržati prvo mjesto, dok je sezonu na drugom završio HŠK Posušje.

Iako je Klis osvojio prvo mjesto, naredne sezone se neće takmičiti u Prvoj ligi FBiH jer klub iz Buturović polja nije u mogućnosti ispuniti uslove za ovaj rang.

Da je kojim slučajem Posušje uspjelo doći do prve pozicije na tabeli, vjerovatno bi ova ekipa naredne godine igrala Prvu ligu FBiH.

To se, međutim, nije desilo, Posušje je sezonu završilo sa samo bodom manje od Klisa, a sada su došli i novi problemi za ovaj klub.

Naime, danas su iz Posušja saopštili da je kompletan Upravni odbor kluba podnio ostavke.

Saopštenje HŠK Posušje prenosimo u cjelosti:

"Čelni ljudi HŠK Posušje u popodnevnim satima priopćili su javnosti i djelatnicima kluba da su dali ostavke na sve dužnosti u posljednjem prvaku Herceg-Bosne.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Kao svoj razlog su naveli neispunjenja zacrtanih ciljeva na početku sezone. U priopćenju stoji da klub nema nikakvih dugovanja prema igračima i stručnom stožeru, te da se obveze prema dobavljačima na vrijeme servisiraju.

Upravni odbor ovim putem zahvalio se svim trenerima, igračima i navijačima na svemu što su postigli u protekle dvije godine. Skupština kluba trebala bi se sastati u srpnju i uputiti "javni poziv" za imenovanje novog upravnog odbora."

Top Komentari

daca
Jebo Vas Herceg Bosna ja bih Vas sve izbacio iz lige. Jedina liga treba da bude liga Bosne i Hercegovina jer u toj drzavi zivite i ta vas drzava hrani pa kako god al tako je. Ako vam se ne svidza idite u Hrvatsku...bi vi al Vas oni nece
11 1
cako
jebala vam h.bosna majku ustasku!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi