U nedjelju pada odluka o prvaku: Klis ili Posušje?

Završava sezona u Drugoj ligi Jug

U nedjelju pada odluka o prvaku: Klis ili Posušje?

S. Mlaćo

U Drugoj ligi Jug do kraja sezone ostalo je još jedno kolo. Velika bitka vodi se za prvo mjesto. Klis im bod prednosti nad Posušjem, pa će odluka o prvaku pasti u nedjelju.

Klis gostuje devetoplasiranom Troglavu iz Livna, dok Posušje na svom terenu dočekuje četvrtoplasiranu Ramu.

Ukoliko ova dva tima na kraju budu imala isti broj bodova, odlučivat će međusobni duel, a u toj situaciji u prednosti je Posušje.

Situaciju u nedjelju sigurno će pratiti i federalni prvoligaši s obzirom da će nakon ovih mečeva biti poznato koliko timova ispada iz Prve lige FBiH.

Ukoliko prvak Druge lige Jug bude FK Klis iz Prve lige FBiH ispadaju tri kluba, a ukoliko kroz cilj prvi prođe HŠK Posušje, u niži rang će četiri kluba.

Svi susreti igraju se u nedjelju sa početkom u 17:30 sati.

Raspored 26. kola:

HNK Branitelj - HNK Brotnjo Čitluk

HNK Stolac - NK Kamešnica

HNK Tomislav - FK Bjelopoljac

HNK Neum - FK Turbina

HNK Grude - HNK Sloga

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

HŠK Posušje - HNK Rama

NK Troglav 1918 - FK Klis

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi