UEFA žestoko kaznila FK Sarajevo i HŠK Zrinjski?

Stigle 'čestitke'

UEFA žestoko kaznila FK Sarajevo i HŠK Zrinjski?

M. Šljivak

Evropska fudbalska federacija (UEFA) žestoko je kaznila FK Sarajevo i HŠK Zrinjski.

Prema navodima Dnevnog avaza, FK Sarajevo je zbog korištenja i ubacivanja pirotehnike u teren od navijača tokom prve utakmice 3. pretkola Evropske lige protiv Bate Borisova, kažnjen sa 28.000 eura.

Nije to jedina kazna. Isti izvor saznaje da je Bordo tim kažnjen sa još 6.000 eura zbog pet ili više žutih kartona dobijenih u revanšu protiv Bate Borisova.

Sa druge strane Zrinjski je dobio još veću kaznu. Zbog propusta u organizaciji revanš utakmice protiv Malmea, odnosno korištenja pirotehnike i ubacivanja predmeta na teren, Plemiće je stigla žestoka kazna.

Ona iznosi 59.500 eura i to je zaista ogromna kazna za viceprvaka Bosne i Hercegovine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

teddy sheringham
A koliko je meljo kažnjen zbog licence?
24 3
Uranija
Platiti i idemo dalje, neki klubovi bi se ugasili zbog 34000€ ili bi donacije bile organizovane.hahaha
22 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi