Klub pred gašenjem, meč otkazan, ali navijači su svejedno otišli u Neum
Da ljubav prema klubu nema granice, najbolji pokazatelj je potez navijača Sloge, koji su u Neumu okačili transparente podrške iako izgleda da je sve gotovo

Navijači Sloge za primjer

Klub pred gašenjem, meč otkazan, ali navijači su svejedno otišli u Neum

S. Mlaćo

Nova sezona u Drugoj ligi FBiH grupa Jug nije startala proteklog vikenda, iako je to prvobitno bilo planirano. Naime, dva kluba, Sloga Ljubuški i Cim iz Mostara odustali su od takmičenja, pa će dnas biti održan novi žrijeb parova preostalih 14 klubova koji će nastupati u sezoni. 

U NK Sloga Ljubuški već odavno vlada teška kriza. Sve je kulminiralo pred sami kraj protekle sezone, a kriza se nastavila i tokom ljetne pauze. Sluha odgovornih da se stvari pokrenu sa mrtve tačke nije bilo, a svi u Ljubuškom su razočarani.

Navijači ovog kluba, popularne Rđe, odlučili su napraviti nesvakidašnji potez.

Naime, oni su otputovali u Neum gdje je njihov klub trebao igrati u prvo kolu te istakli svoje transparente u vrijeme kada je susret trebao biti odigran.

Na taj način su pokazali koliko im je stalo do voljenog kluba.

Podsjetimo, u Ljubuškom su u sezoni 2000/01 igrala Premijer liga, na Babovac su dolazili Željezničar, Sarajevo, Velež i brojni drugi, te nisu uspjeli da slave...

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Sloge više nema, a zanimljivo da je ugašen i ŽNK Sloga koji je osnovan 2014. godine.

"Bila to utopija ili ne, RĐE žive za dan kad će se opet na stadionu čuti Galinijeva pjesma : "Dok je vatre u grudima ne gasi se nada, Ljubuški je Herceg Stjepan on lako ne pada...", istakli su iz kluba naviača RĐE '94.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi