Klub se oglasio: Safet Sušić ostaje trener Alanyaspora
Serija loših rezultata navela je turske medije da samovoljno smijene Safeta Sušića. Ipak, nekadašnji bh. selektor će i dalje voditi ovaj klub koji se nalazi u rezultatoskoj krizi.

Demantovali pisanja turskih medija

Klub se oglasio: Safet Sušić ostaje trener Alanyaspora

M. Šljivak

Safet Sušić i dalje će voditi ekipu Alanyaspora.

Iako su mnogobrojni turski mediji danas objavili informaciju kako je bh. stručnjak nakon serije loših rezultata dobio otkaz, klub je odbacio takve navode i stigao je demant.

"Nemamo namjeru da mijenjamo trenera u ovom trenutku. Nije tačno da je Safet Sušić ponudio ostavku, a klub mu nije uručio otkaz", rekao je predstavnik kluba Fahri Ozcelik.

Alanyaspor se našao u seriji loših rezultata. U četiri posljednje utakmice su osvojili samo jedan bod i turski mediji su nakon jučerašnjeg meča protiv Sivasspora samovoljno napisali da Sušić odlazi.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ipak, to se na kraju pokazalo kao netačno. Sušić će i dalje voditi ekipu Alanyaspora koja je nakon 16 odigranih utakmica na 13. mjestu turskog prvenstva sa 18 osvojenih bodova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi