Klub u kojem je nekada igrao bh. reprezentativac je najgori u Evropi ove sezone!

Imaju gol-razliku od -90

Klub u kojem je nekada igrao bh. reprezentativac je najgori u Evropi ove sezone!

S. Pašalić

Nije rijetkost da nogometni klubovi koji su nekada bili u vrhu svoje lige u nekoliko sezona dožive veliki pad i ispadnu u niži rang.

Jedan od takvih primjera je švicarski Grasshoppers koji se ove sezone nalazi na posljednjem mjestu na tabeli i od naredne sezone će igrati u nižem rangu.

Međutim ono što se desilo turskom klubu Karabuksporu je nešto nesvakdašnje. Naime, ovaj klub je prošle sezone završio na posljednjem mjestu turske Super Lige sa 3 pobjede, 3 neriješena rezultata i čak 28 poraza uz gol razliku -66.

Samo sezonu ranije ovaj klub je završio u sredini tabele, a tada je dres ovog kluba nosio i povremeni bh. reprezentativac Ermin Zec koji je u toj sezoni postigao 6 golova za Karabukspor.

Iako je nakon katastrofalne prošle sezone malo ko mogao očekivati da situacija može biti gora, to se ipak desilo pa je tako Karabukspor ove sezone u rangu niže zakucan za dno te u 31. utakmici nisu upisali pobjedu.

Samo tri puta su odigrali neriješeno i 28 puta su poraženi te imaju 9 postignutih i čak 99 primljenih golova. Iako su osvojili tri boda u mečevima oni se ipak nalaze na nuli s obzirom da su im zbog finansijskig problema oduzeta tri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti