Klubu koji je prije šest godina bio na korak od polufinala Lige prvaka prijeti gašenje
Malagu su sekunde dijelile do polufinala

Teška situacija u španskom klubu

Klubu koji je prije šest godina bio na korak od polufinala Lige prvaka prijeti gašenje

S. Pašalić

Nije rijetkost da klubovi sa vrha padnu na dno za kratki vremenski period, a čini se da je to slučaj i sa klubom kojeg su prije šest godina sekunde dijelile do polufinala Lige prvaka.

Naime, španska Marca piše da je trenutna situacija u Malagi daleko u odnosu na onu iz tog perioda.

Malaga je 2013. godine pod vodstvom Manuela Pelegrinija i uz nekoliko sjajnih igrača poput Isca, Demichelisa i Javiera Saviole u četvrtfinalu Lige prvaka igrala protiv Borussije Dortmund.

Prva utakmica je završila rezultatom 0:0, a u uzvratnoj utakmici Malaga je u 91. minuti vodila sa 2:1, a onda je Marco Reus pogodio za 2:2.

Čak i taj rezultat je vodio španski tim u polufinale, ali je uslijedio novi šok kada je dvije minute kasnije Felipe Santana pogodio za 3:2 i prolazak Borussije Dortmund.

Marca sada piše da je Malagi sada potrebno 20 miliona eura kako bi pokrila rupe u budžetu da bi se mogla takmičiti u španskoj drugoj ligi naredne sezone.

Ono što još više zabrinjava je da vlasnik ovog kluba Abdullah Bin Nasser Al Thani uopšte ne pokazuje volju za prikupljanjem pomenutog iznosa.

Trenutno je Malaga jedini klub pored Las Palmasa koji još uvijek nije doveo niti jedno pojačanje, a morala je prodati neke glavne igrače kako bi smanjila troškove.

Već nekoliko godina je Španski nogometni savez upozoravao Malagu da riješi finansijske probleme, a Marca sada piše da bi se sada situacija konačno mogla riješiti i da bi Malaga mogla platiti skupu cijenu.

Ovaj klub bi sada mogao biti izbačen iz sistema LaLige, a to bi značilo da postaje amaterski klub i na kraju bi se mogao ugasiti.

Top Komentari

Hooruk
Neka vam real zacepi rupu, njima ste i pustali utakmicu u zadnjem kolu kada je real zadnji put osvojio prvenstvo.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije