Kluivert: Izabrao sam pravi klub, ne osjećam pritisak zbog oca

Kluivert: Izabrao sam pravi klub, ne osjećam pritisak zbog oca

Edmir Škorić

Mladi holandski napadač Justin Kluivert sretan je što je ovog ljeta došao u redove Rome.

Kluivert je mlad igrač koji tek treba da stupi na veliku scenu, ali je istakao da nije pod velikim pritiskom jer se od njega očekuje da krene stopama oca Patricka Kluiverta, koji je ostavio veliki trag u evropskom nogometu.

"Izarao sam Romu iz razloga jer sam želio promjenu. Sretan sam što sam došao u Rim. Imao sam dobar osjećaj, a i porodica me nagovarala da dođem u Italiju i da zaigram u Romi", otkriva Kluivert, kome su u procesu prilagodbe pomogli sunarodnjaci.

"Strootman i Krasdorp su me sjajno dočekali, lijepo je što mogu da računam na njih. Čast je da nosim Romin dres, posebno jer nije puno Holanđana koji su igrlai tu".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Njegov otac je za Barcelonu u 257 utakmica postigao 122 gola.

"Otac je imao sjajnu karijeru i nije mi teško povezati se s njim, sretan sam što sam njegov sin. Mnogo mi govori i savjetuje me, a ja ga pažljivo slušam. I ne osjećam neki dodatni teret jer žele da budem kao on. Ja to ionako pokušavam biti", zaključio je mladi ofanzivac za kojeg je Roma Ajaxu platila 17,25 miliona eura, a 19-godišnjak je s Vučicom potpisao petogodišnji ugovor.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi