Kluivert: Mladi igrači ne smiju samo zbog novca napuštati La Masiju koja im sve nudi

Holanđanin ima jasan cilj

Kluivert: Mladi igrači ne smiju samo zbog novca napuštati La Masiju koja im sve nudi

Endin Čaušević

Patrick Kluivert nedavno se vratio u Barcelonu i dobio je mjesto direktora koji je zadužen za omladinske kategorije kataloskog kluba.

Holanđanin je nekada s dosta uspjeha igrao za Barcu u kojoj je proveo šest sezona. No, sada se na Camp Nou u nešto drugačijoj ulozi. Njegovo glavno zaduženje biti će pomoć razvoju mladim igračima, te njihov prelazak u prvi tim.

On je već napravio nekoliko promjena, a najveće iznenađenje bilo je kada je odlučio dati otkaz Victoru Valdesu koji je svega nekoliko mjeseci vodio juniorski tim Barcelone.

Kluivert je u razgovoru za Marcu poručio da ga su ga najviše razočarali mladi igrači Barcelone koji još u omladinskim kategorijama napuštaju klub samo zbog toga što im neko nudi više novca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sigurno da je tu najviše mislio na Xavija Simonsa koji je ljetos otišao u PSG, a bio je jedna od najvećih nada Barcelone.

"U La Masiji mladi igrači imaju najbolje treninge na svijetu. Ne bi trebali napuštati klub samo zbog novca posebno kada imaju tek 15 ili 16 godina i na pragu su prvog profesionalnog ugovora. Vi morate da napredujete i dalje i tada kada odete zbog novca niko vam ne garantuje da ćete igrati u tom klubu. Barca ima poseban plan za svakog igrača i moraju svi biti strpljivi. Ne mogu svi očekivati da će kao Messi ili Ansu Fati zaigrati sa 16 godina u prvom timu", rekao je Kluivert.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi