Kluivert: Volio bih da malo više igram

Strpljivo čeka šansu

Kluivert: Volio bih da malo više igram

Mladi holandski fudbaler Justin Kluivert je ljetos stigao u Romu iz Ajaxa, u kojem je u proteklom periodu pokazao da je veliki talenat.

Međutim, 19-godišnji Kluivert za sada priliku za igru dobija 'na kapaljku', što je donekle i logično za tako mladog fudbalera u konkurenciji kakvu ima u rimskom klubu.

Kluivert je za sada bio starter samo na utakmici protiv Viktorije Plzen u kojoj je postigao i svoj prvijenac za Romu.

"Teško je objasniti proces koji sada prolazim. S jedne strane osjećam da napredujem i svakim danom postajem bolji igrač, a s druge... Žao mi je što ne igram. Volio bih da malo više igram, da sam češće starter, kao protiv Viktorije", započeo je Kluivert, koji ima strpljenja:

"Kako god, znam da će moje vrijeme doći. Prije ili kasnije, ali doći će ta šansa. Na meni je da budem strpljiv i da vrijedno radim, a uvjeren sam da ću u Romi pokazati koliko vrijedim".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma je za usluge mladog Justina Kluiverta Ajaxu platila 18,75 miliona eura, što je jedan od većih transfera italijanskog kluba ovog ljeta.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epa
Igrat ces mlad si teska je italijanska liga bolje je ovako lagano nego da te gurnu u vatru i isgoris kao andere silva. dok steknes sikustva slejdeca godina je tvoja 100% uci od naseg Dzeksona i koristi svoje sanse kao do sada...
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti