Rat na Twitteru oko najbolje 'devetke': Komentarisali su mnogi, ali Roma je zbog Džeke izdominirala!

Gdje je Dijamant?

Rat na Twitteru oko najbolje 'devetke': Komentarisali su mnogi, ali Roma je zbog Džeke izdominirala!

Evropska fudbalska federacija UEFA danas je razočarala navijače iz Bosne i Hercegovine.

Administratori zvanične stranice UEFA-e na Twitteru ili oni koji su im naredili da objave ovakav tweet su ili gluhi, slijepi ili jednostavno nemaju pojma o fudbalu.

Eto, oni su se sjetili da je danas 9. oktobar pa su navijače širom svijeta pozvali da izaberu najbolju svjetsku 'devetku', ali se nisu sjetili da u konkurenciju stave bh. Dijamanta Edina Džeku.

Roberto Firmino, Mauro Icardi, Luis Suarez, Robert Lewandowski, Karim Benzema i Edinson Cavani su zaista fantastične 'devetke', ali je i naš Džeko zaslužio da se nađe u ovoj konkurenciji, pa se Roma s razlogom bunila. I, ne samo Roma, već i mnogo, mnogo navijača širom Italije i svijeta.

Oni su preplavili komentarima UEFA-in tweet govoreći kako je Džeko bolji od svakog ponuđenog. Nadamo se da je barem UEFA shvatila pogrešku, ako ništa...

Iako ovaj izbor nema nikakve veze s vezom, svakako da se mi iz BiH imamo pravo ljutiti, posebno zbog toga što je Džeklo nedavno u Ligi prvaka postiigao hat-trick, što je prvi napadač Rome i prvi igrač iz BiH sa takvim učinkom, što je svoj tim vodio do polufinala ovog takmičenja prošle sezone gdje je Romi jedan gol falio do produžetaka protiv Liverpoola...A, baš nas zanima šta je recimo Mauro Icardi učinio da bi bio ispred Džeke na ovoj listi?

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Izzy
Može im jedino vodu donosit
7 53
DamirT
Ne mogu oni prebolit da je igrac iz male zemlje bolji od Argentinca koji u cijeloj karijeri nema ni jedan trofej.Da je Dzeko Argentinac ili Talijan bio bi najbolji napadac na svijetu sto i sad jeste.
45 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi