Portugalci traže izbacivanje Ronalda na klupu, te žele Jotu umjesto njega u ekipi

Šta se događa?

Portugalci traže izbacivanje Ronalda na klupu, te žele Jotu umjesto njega u ekipi

E. Oštraković

Reprezentacija Portugala jučer je poražena u posljednjoj utakmici grupne faze Lige nacija na domaćem terenu od Španije sa 0:1.

Portugalu je bio dovoljan bod na tom susretu kako bi ostvarili plasman na završnicu Lige nacija, ali su na kraju upisali poraz.

Na semaforu je bilo 0:0 sve do 88. minute kada je Morata postigao gol i donio pobjedu, te plasman Španiji na Final Four Lige nacija.

Portugalci su nakon dugo vremena potpuno nadigrani na domaćem terenu, a velike kritike dobili su svi nogometaši koji su nastupili jučer.

Ipak, najviše kritika dobio je Cristiano Ronaldo, čija se loša forma u Manchester Unitedu očito prenijela i na igre u dresu reprezentacije.

Odigrao je Ronaldo svih devedeset minuta sinoć protiv Španije, ali i prije tri dana u pobjedi protiv Češke, ali je bio bez učinka na obje utakmice.

Oglasi

Portugalski mediji od selektora ove reprezentacije traže da se Ronalda izbaci na klupu, jer smatraju da nema smisla da igra obzirom na formu.

Također, leđa Ronaldu okrenuli su i navijači koji ga ne žele u prvoj postavi na Svjetskom prvenstvu, te ćemo vidjeti hoće li ih selektor ove reprezentacije poslušati.

Ukoliko Ronaldo stvarno bude izbačen iz početne postave, neki drugi igrači bi mogli dobiti veću ulogu, a postava bi mogla izgledati ovako.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Na golu bi bio Costa u odbrani Cancelo, Dias, Danilo i Mendes. Vezni red činili bi Neves, Vitinha i Fernaneds a napadački trio bio bi Bernardo Silva, Leao i Jota.

Izgledalo bi dosta čudno gledati Portugal sa Ronaldom na klupi, ali ko zna, možda se i to ubrzo desi.

Top Komentari

SarajFK
Kojeg jptu? Je li onog iz serije VRATICE SE RODE??
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi