Knjiga spala na dva slova: NK Travnik ili FK Vitez?

Uzbudljivo je u Drugoj ligi Zapad

Knjiga spala na dva slova: NK Travnik ili FK Vitez?

S. Mlaćo

U Drugoj ligi Zapad odigrani su susreti 22. kola, a do kraja sezone ostala su još četiri kola.

Kada je borba za prvaka u pitanju, u igri su čak četiri tima, no borbu će do kraja vjerovatno voditi NK Travnik i FK Vitez. Veziri trenuno imaju dva boda prednosti, ali i utakmice manje s obzirom da čekaju odluku Displinski organa za prekinuti meč u Bosnanskoj Krupi protiv Bratstva.

Travnik će meč vjerovatno dobiti 3:0 za zelenim stolom s obzirom da su domaći nogometaši napali sudije, koje su odlučile da meč prekinu u 90 minuti.

Veziri bi tako imali na svom kontu 44 boda, FK Vitez 39, Iskra 37, a Vlašić 36.

U narednom kolu NK Travnik dočekuje Slogu, Iskra Borac, Vlašić Bratstvo, dok će FK Vitez na neugodno gostovanje Krajini iz Cazina. Eventualni poraz Vitežanima bi dodatno ugasio nade za titulu. Treba istaći da je Iskra u veoma teškoj finansijskoj situaciji i Bugojanci sigurno nemaju ambicije vezane za povratak u Prvu ligu FBiH.

U 24. kolu derbi u Kiseljaku igraju Kiseljak i Travnik, Iskra će put Bosanske Otoke na megdan Slogi, a Vlašić u V. Kladušu Krajišniku. Vitez na svom terenu dočekuje FK Rudar iz obližnje Han Bile.

25. kolo će donijeti duel Bratstva i FK Vitez, a ostali timova iz vrha igraju na svom terenu. Travnik će ugostiti Brekovicu, Iskra Kiseljak, a Vlašić je slobodan.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Posljednje kolo donosi gostovanje Travnika u Han Bilu kod Rudara, dok će FK Vitez ugostiti Busovaču. Iskra će put Bihaća na megdan Brekovici, a Vlašić u Bosansku Otoku na duel sa Slogom.

Kada je borba za opstanak u pitanju, Borac je istupio iz takmičenja, dok je Bratstvo drugi putnik u niži rang s obzirom da ima samo jedanaest bodova. Ipak, nije poznato koliko će klubova ispasti, pa postoji mogućnost da na kraju to bude samo Borac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi