Kulminirala katastrofalna situacija u NK Iskra, da li se sprema najgore?

Nogometaši prekinuli sa radom, neće putovati na naredni meč?

Kulminirala katastrofalna situacija u NK Iskra, da li se sprema najgore?

S. Mlaćo

Teška situacija u NK Iskra danas je kulminirala. Naime, nogometaši i stručni štab kluba iz Bugojna odlučili su da prekinu sa radom, a razlog su finansijska dugovanja.

Saznajemo da je upitan i odlazak na meč narednog kola Druge lige Zapad u Kladušu protiv NK Krajišnik, odnosno da do toga sigurno neće doći ukoliko obaveze ne budu izmirene do petka.

Upućeniji tvrde da Iskra proživljava najteže dane od osnivanja, te da će klub na ljeto doživjeti ono najgore, gašenje. Klub ne posjeduje Upravu, a brodolom je krenuo kada je na čelo kluba došao Sportski savez Općine Bugojno na čelu sa Nedžad Šečićom, te njemu bliskim i odanim prijateljima.

Već duži period račun NK Iskra je blokiran, a u međuvremenu isto se desilo i Sportskom savezu Općine Bugojno, što je donijelo dodatne probleme na Jakliću. Svi se nadaju da će brojne zakulisane radnje konačno izaći u javnost, ali u strahu ipak šute.

Šečić se u međuvremenu povukao, te ostavio brod koji tone.

U isto vrijeme sa Jaklića su nestali i članovi Uprave, većinom samoprozvani sportski radnici koji su se uveliko potrudili da učestvuju u "rušenju" imena kluba koji je nekada bio veoma cijenjen u bivšoj Jugoslaviji. 

Trenutnu situaciju u i oko NK Iskra najbolje opisuje to da su juniori ovog kluba nedavno gostovali u Novom Travniku, a na put su krenuli sa samo sedam nogometaša. U 17. minuti jedan od njih je zaradio povredu, pa su na terenu ostala šestorica i susret je prekinut.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

"Utakmica je počela u predviđeno vrijeme. U 17. minuti utakmice gostujući igrač broj 25 (Halilović Senad) požalio se na povredu. Nakon intervencije doktora Andrušević Marka, konstatovano je da se radi o povredi lože, te da navedeni igrač ne može nastaviti utakmicu. Glavni sudija Marko Domazet sačekao je 5 minuta i onda donio odluku da prekine utakmicu, obzirom da su gosti ostali sa 6 (šest) igrača, a što po pravilima fudbalske igre znači automatski prekid", stoji u izvještaju delegata meča.

Blamaža je to kakvu na Jakliću ne pamte, a do tada susrete seniorskog tima Iskre prati u prosjeku desetak navijača. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi