Ko bi drugi bolje najavio revanš od Cristiana Ronalda

Pričao za Juve TV uoči Atletica

Ko bi drugi bolje najavio revanš od Cristiana Ronalda

Cristiano Ronaldo je spreman za drugu utakmicu Lige prvaka sa Atlético Madridom. Portugalska zvijezda je govorila za Juventusovu televiziju uoči duela u kojem će Stara dama pokušati nadoknaditi 0:2.

"Ovo su sjajne noći, fantastične, noći Lige šampiona. Tim je svjestan da igra sjajnu utakmicu, ogromnu, a što se mene tiče već sam skoncentrisan na teren. Ovu su utakmice za koje se živi."

Nije Ronaldo mnogo pričao za medije otkako je došao iz Real Madrida, a ovaj put i sam klub imao je dovoljno velik razlog da ga marketinški iskoristi sada, možda više nego što je bilo dosad potrebe. Bitno je napraviti atmosferu apsolutne uvjerenosti da se može sustići rezultat iz meča na Wanda Metropolitanu.

"Oni su jak tim, svi to znaju. Dobro se brane, ne rizikuju i igraju na kontranapade. Ali mi smo spremni, mi ćemo učiniti sve da pobijedimo. Mali detalji će odlučiti ko će proći kroz ovu rundu i igrati u četvrtfinalu. Nogomet je čudan, niko nije očekivao da ćemo izgubiti u prvoj utakmici, ali sve se može desiti. Želimo sada dati snažan odgovor kod kuće pred našim navijačima. "

Cristiano igra odličnu sezonu. Više nego ikad posvećen je ekipi, pa osim toga što je prvi strijelac italijanske Serie A, ubilježio je brojne asistencije. U prvenstvu Juve je ubjedljivo prvi, ali je ispao u četvrtfinalu Kupa

"Imamo odličnu sezonu i za sada igramo u još dva aktivna takmičenja: Serie A i Liga prvaka. Nemam skrivenih tajni, samo posvećenost fudbalu. Uživam, volim ovaj sport, posebno kako ga doživljavaju ovdje u Italiji. Za mene je zadovoljstvo postizati golove i pomoći mom timu da pobjeđuje.

Cristiano je poslao poruku navijačima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Za fanove želim reći ovo: Mislite pozitivno, vjerujmo svi da je to moguće. Potrebna nam je pomoć navijača. Načinite stadion fantastičnim, a mi ćemo učinimo sve što možemo na terenu."

Utakmica Juventus - Atletico Madrid igra se sutra u Torinu od 21 sat. U drugom četvrtfinalno revanšu u utorak Manchester City dočekuje Schalke 04 (prvi meč završen 3:2 za City).

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi