Pep Guardiola progovorio o Juventusu: Ne idem nigdje, osim ako me ne otpuste!
Gdje god da je vodio ekipe, Pep Guardiola je osvajao trofeje. Ipak, čini se da "ekskluziva" iz Engleske ipak nije tačna i da će ostati u Cityju (Foto: EPA)

Španac o interesu Stare dame

Pep Guardiola progovorio o Juventusu: Ne idem nigdje, osim ako me ne otpuste!

M. Šljivak

Španski stručnjak Pep Guardiola povezivao se prethodnih dana sa torinskim Juventusom.

Novinar Luigi Guelpa, koji je objavio i da će Cristiano Ronaldo potpisati za Bianconere, napisao je tokom sedmice da je Guardiola dogovorio saradnju sa Juventusom.

On bi navodno trebao potpisati četverogdišnji ugovor sa Starom damom, a engleski mediji su nakon ovih informacija pitali Pepa za komentar o ovim navodima.

Španski trener je opovrgao sve i istakao je da nema namjeru da napusti Manchester City.

"Znam kako danas djeluju društvene mreže, ali ne razumijem zašto mediji pišu tako nešto. Još imam dvije godine ugovora sa Manchester Cityjem. Ne idem nigdje, osim ako me ne otpuste. Ostaću, ako me klub želi", rekao je Pep Guardiola.

Guardiola dobio 350 miliona funti da dovede tri ili četiri nova igrača

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola dobio je od rukovodstva kluba 350 miliona funti kako bi doveo pojačanja u ljetnom prelaznom roku.

Španski stručnjak je prije nekoliko dana priznao kako traži pojačanja na tri ili četiri pozicije u timu, a otkrio je kako će sasvim sigurno dovesti defanzivnog veznjaka i lijevog beka.

City se povezuje sa mnogobrojnim fudbalerima, a od lijevih bekova najbliži dolasku je Leicesterov Ben Chilwell, koji će dobiti šansu ispred povredama uništenog Benjamina Mendyja.

Kandidata za mjesto zadnjeg veznog je dosta. Navodno bi City rado šopingovao u Lyonu, gdje stanuju dvije velike nade Tanguy Ndombele i Houssem Aouar.

Još je mnoštvo fudbalera za koje Građani pokazuju interes. Među njima je i srbijanski fudbaler Dušan Tadić, zatim Realov ofanzivac Isco, kao i veznjak Bayerna Thiago Alcantara.

Neko od ovih fudbalera će gotovo sigurno postati član aktuelnog prvaka Engleske. Ipak, moraćemo sačekati ljeto da vidimo ko će staviti potpis na ugovor sa Građanima i sve su samo nagađanja dok ne bude zvaničnih potpisa.

Guardiola će sasvim sigurno napraviti pravi izbor. Dobio je dovoljno novca da osvježi ekipu, a dodatna sredstva bi mogao dobiti prodajom određenih fudbalera.

Izvjesno je da će biti i odlazaka. Prvi koji će napustiti Etihad je iskusni veznjak Fernandinho, a upravo zbog njegovog odlaska, pojačanje na poziciji zadnjeg veznog je neophodno.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City će sasvim sigurno i naredne sezone biti glavni kandidat za titulu prvaka. Ove godine za sada vode veliku borbu sa Liverpoolom, a trenutno su na prvom mjestu sa bodom prednosti u odnosu na Redse.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti