Ko bi rekao? Na duelima Borca i Željezničara je viđeno dosta toga, ali ne i jedan konačan ishod
Na Grbavici je bilo neriješeno (0:0), ali Banjoj Luci se još uvijek čeka na prvi remi

Derbi starih rivala

Ko bi rekao? Na duelima Borca i Željezničara je viđeno dosta toga, ali ne i jedan konačan ishod

A. Čaušević

Nakon nešto kraće od dvije godine Željezničar će gostovati Borcu, ovaj put u sklopu 12. kola Premijer lige. 

U novijoj historiji rivalstva ova dva kluba u Banjoj Luci je viđeno dosta toga osim jednog.

Ova dva kluba su među najvećim u BiH i njihovi mečevi plijene posebnu pažnju, posebice je to slučaj kada se igraju susreti na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Početkom ovog desetljeća ova dva kluba su vodila glavnu riječ u bh. fudbalu, ponekad je to prelazilo i granice fudbalskog i sportskog pošto su neki susreti znali biti prekinuti.

Utakmice su uvijek bile napete i neizvjesne, često i izjednačene zbog čega jedan podatak zaista zvuči nestvarno.

Naime, otakako se igra zajednička Premijer liga BiH niti jedan ligaški duel Borca i Željezničara igran u gradu na Vrbasu nije završen remijem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U ukupno 13 ligaških duela igranih u Banjoj Luci banjalučki tim ima devet pobjeda, dok su sarajevski Plavi ostvarili četiri trijumfa uključujući i posljednji susret ova dva tima igran u Banjoj Luci kada je bilo 0:1.

Inače, prvi remi u Premijer lige između Borca i Željezničara viđen je u prvom kolu ove sezone. Duel na Grbavici je završen bez golova.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

magistar
I u staroj i u novoj državi Željo ima nešto malo bolji međusobni skor, ali koliko su stabilniji klub, a Borac konstatno u nekom glibu i problemima nije ta razlika na terenu toliko izražena svih ovih godina sem posljednje 3-4 kada je Borac baš bio i u nezavidnoj poziciji pa su odnijeli neke pobjede iz Banje Luke.
1 3
19manijak21
Bice gusto, bice 0:2 ?
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije