Ko će, ako ne Icardi? Argentinac u 90+ odlučio veliki milanski derbi
Sjajni napadač Intera ponovo je presudio Milanu u sudijskoj nadoknadi

Derby della Madonnina pripao Interu

Ko će, ako ne Icardi? Argentinac u 90+ odlučio veliki milanski derbi

Večeras je na Giuseppe Meazzi odigran 222. Derby della Madonnina u kojem je Inter savladao Milan rezultatom 1:0 zahvaljujući golu Maura Icardija iz druge minute sudijske nadoknade.

Inter je većim dijelom susreta bio bolji i konkretniji tim na terenu, ali je golman Milana Donnarumma bio nesavladiv sve do posljednjih trenutaka utakmice kada je napravio veliku grešku i omogućio rivalu da dođe do sva tri boda.

Prvo veliko uzbuđenje na utakmici desilo se u 13. minuti, kada je Mauro Icardi zatresao mrežu Milana ali se uzalud radovao jer je Marco Guida poništio gol zbog ofsajda. U 34. minuti, Inter je pogodio i prečku nakon vrlo lukavog pokušaja Matiasa Vecina.

Igrao se 41. minut kada je Mauro Icardi propustio dobru šansu za Inter, a onda je u narednom napadu poništen još jedan gol, ali ovoga puta Milanu. Strijelac je bio Mateo Musacchio, ali iz očiglednog ofsajda.

Prvo poluvrijeme je donekle moglo zadovoljiti apetite neutralnih ljubitelja fudbala i svih na stadionu, što se nikako ne može reći za drugih 45 minuta koje su protekle u prilično dosadnoj i siromašnoj utakmici u kojoj su se obje ekipe više koncentrisale na čuvanje vlastitog gola. Možda je najveća prilika zabilježena u 58. minuti, kada je Matteo Politano šutirao malo pored gola.

Kada se očekivao posljednji sudijski zvižduk, Inter je stigao do velike pobjede. Donnarumma je imao vrlo loše istrčavanje, a lopta je stigla do Icardija koji se, po ko zna koji put, pretvara u Interovog heroja i glavom pogađa za sva tri boda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter je sada treći na tabeli sa 19 osvojenih bodova, dok je Milan na skromnom 12. mjestu sa isto toliko bodova.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
OVO JE NAJBOLJA ASISTENCIJA KOJU SAM VIDJEO U ZADNJE TRI GODINE!!
13 1
dobojan90
FORZAAAAAA INTERR!!!! FORZAAAAAA ICARDI!!!!!
11 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti