Ko će biti Leedsovo veliko pojačanje? S Ibrahimovićem smo već pokušali, vidjet ćemo za Cavanija
Foto: leedsunited.com

Gazda Paunova govorio za Sky Sport Italia

Ko će biti Leedsovo veliko pojačanje? S Ibrahimovićem smo već pokušali, vidjet ćemo za Cavanija

Leeds United se nakon 16 godina vratio u elitu, pa će se na Elland Roadu u novoj sezoni ponovo gledati utakmice Premiershipa.

Sastavili su čelnici kluba i trener Bielsa odličnnu ekipu za Championship, ali za Premier ligu će im biti potrebno još pojačanja - ako se Leeds ne želi ekspresno vratiti u drugi rang.

Špekuliše se ko bi mogao biti veliko pojačanje Leedsa za novu sezonu, a o nekim imenima je za Sky Sport Italia govorio i vlasnik kluba, italijanski biznismen Andrea Radrizzani.

Jedno od imena o kojima se špekuliše je Zlatan Ibrahimović, ali Radrizzani priznaje da će transfer iskusnog Šveđanina, čija je budućnost u Milanu još pod upitnikom, biti jako težak.

"Ibrahimović će sigurno biti težak zadatak. Pokušali smo ga dovesti u januaru, ali je on tada izabrao Milan... Sada mislim da je prekasno, intenzitet engleskog fudbala je drugačiji", izjavio je Radrizzani.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sa druge strane, nije isključeno da bi Edinson Cavani, koji je nakon napuštanja PSG-a slobodan igrač, mogao biti veliko pojačanje Paunova.

"Uz njegovo iskustvo, Cavani bi mogao pomoći i svojim fizičkim predispozicijama i prilagoditi se na Englesku, ali nisam još o njemu pričao sa trenerom... Ipak, sigurno je da smo razmišljali o njemu i vidjet ćemo šta će biti s obzirom da je on još uvijek dosputan kao slobodan igrač", poručio je "gazda" Leedsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi