Ko čeka, taj dočeka: Uplakani dječak nakon 16 godina otvorio šampanjac zbog Leeds Uniteda!

Voljeni klub mu se vratio u elitu

Ko čeka, taj dočeka: Uplakani dječak nakon 16 godina otvorio šampanjac zbog Leeds Uniteda!

Leeeds United se prije nekoliko dana i matematički vratio u Premiership. 

Legendarni engleski klub nakon 16 godina igrat će u najvišem rangu tamošnjeg nogometa što je vjerovatno najljepša moguća vijest za 27-godišnjeg Rickyja Allmana.

Njegova fotografinja u suzama u proljeće 2004. godine obišla je svijet, a i danas je aktuelna. Tada je imao svega 11 godina i nije mogao sakriti suze nakon što je njegov voljeni klub ispao u drugu ligu poslije susreta u gostima kod Bolton Wanderersa.

Njegova ljubav prema klubu očigledno nije ni najmanje splasnula poslije toliko godina pa je povratak u najviši rang proslavio uz šampanjac što je objavio i preko društvenih mreža.

Inače, Leeds nakon 44 odigrana kola u Championshipu ima 87 bodova, odnosno pet više i meč manje od drugoplasiranog WBA-a.

Danas je objavljeno kako je trener ovog kluba Marcelo Bielsa poznatiji kao Luđak dobio ulicu u centru grada zbog ovog uspjeha.

Potražite više informacija na temu Premier league:

[twitter]https://twitter.com/Nafly412/status/1284358638874710016[/twitter]

Top Komentari

Penderinos
Zamislite kako je navijacima arsenala teško, njihov klub ih uvijek iznova razočara
2 2
Hellas
Krkan
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi