Ko će biti nasljednik? Benitezovo vrijeme na St. James' Parku se bliži kraju

Da li je Wagner prvi favorit za klupu Svraka?

Ko će biti nasljednik? Benitezovo vrijeme na St. James' Parku se bliži kraju

Prema pisanju The Timesa u Newcastleu su se već počeli spremati za mogućnost odlaska Rafe Beniteza sa klupe, već na ljeto.

Izostanak ulaganja u igrački kadar mogao bi natjerati Beniteza da sam podnese ostavku po okončanju ove sezone, a čini se da ni čelnici "Svraka" ne bi imali ništa protiv promjene na kormilu ekipe.

Ni proslavljenji stručnjak nije uspio vratiti Newcastle na staze stare slave s obzirom da je je njegov tim trenutno na 15. poziciji u Premier ligi, a Svrake su pod Benitezom ove sezone druga najneefikasnija ekipa engleskog šampionata, nakon Huddersfielda.

Upravo bi doskorašnji strateg Huddersfielda David Wagner mogao biti Benitezov nasljednik na klupi Newcastlea, tvrdi Timesov Matt Hugges. Inače, ovaj novinar je veoma blizak prvom čovjeku Newcastlea Mikeu Ashleyju, pa njegove riječi imaju značajnu težinu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim Wagnera, kao mogući nasljednik Rafe Beniteza se pominje i Brendan Rodgers, biviši trener Liverpoola i aktuelni šef struke Celtica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi