Son spasitelj Tottenhama, Dubravka tragičar
(Foto: EPA) Kada se činilo da će Newcastle izvući bod na Wembleyju Son je uz veliku pomoć golmana Svraka odveo Spurse do trijumfa

Premier liga, 25. kolo

Son spasitelj Tottenhama, Dubravka tragičar

Duelom Tottenhama i Newcastlea na Wembleyju je otvoreno 25. kolo Premier lige. Nakon velike borbe, Tottenham je uspio slaviti minimalnu pobjedu (1:0).

Tottenham je imao više šansi, ali je mreža gola Newcastlea bila netaknuta sve do finiša susreta, dok su i Svrake u nekoliko navrata bile jako blizu pogotka.

Prvu ozbiljniju šansu na utakmici imao je Moura u 17. minuti susreta, da bi Erik Lamela u 25. zatresao prečku gola gostujuće ekipe.

U prvom poluvremenu je viđeno još nekoliko prilika, ali se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Na startu drugog dijela Newcastle je mogao do vodstva. Ipak, stativa je zaustavila Rondonov pokušaj, da bi dobru šansu gosti propustili i u 67. minuti kada je Perezov pokušaj odlično zaustavio Lloris.

Kako je drugo poluvrijeme odmicalo Tottenham je, ipak, pojačavao pritisak. Eriksenov pokušaj u 81. minuti je osujetio defanzivac gostiju Ritchie, ali je Tottenham dvije minute kasnije stigao do toliko željenog gola.

Ponovo je Son bio spasitelj Tottenhama u finišu. Llorente je na ivici kaznenog prostora spustio loptu za Sona, a ovaj postigao gol za pobjedu svoje ekipe. Istina, Sonov gol ide i na dušu golmana Dubravke koji je katastrofalno intervenisao.

Tottenham je ovom pobjedom barem nakratko presitgao City na drugom mjestu na tabeli i sada ima 57 bodova.

Newcastle je nakon dva vezana trijumfa ipak danas upisao poraz i ostao na 14. poziciji sa 24 boda.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi