Ko će igrati za Bayern?
Bavarski velikan igra odlično u posljednje vrijeme. Potpuno su se vratili u trku za šampionsku titulu, koja je do prije mjesec dana djelovala nedostižno

Problemi za Kovača pred gostovanje

Ko će igrati za Bayern?

Midhat Šljivak

Trener minhenskog Bayerna Niko Kovač ima ogromnih problema sa sastavljanjem ekipe pred subotnji duel protiv Borussije iz Monchengladbacha.

Veliki broj igrača neće moći da nastupi, a pravo je pitanje, ko će stati na gol u ovom jako bitnom meču.

Manuel Neuer ni danas nije trenirao sa ekipom. On još uvijek ima jake simptome gripe i teško da će bitii spreman za utakmicu, iako se Kovač nada da bi se sutra mogao pojaviti na treningu.

Još nekoliko fudbalera se žali na povrede i na prehladu, pa će Kovač imati problema pri sastavljanju ekipe.

"Franck Ribery neće igrati zbog stomačnih problema. Hummels se vratio nakon gripe, a Neuera još nema. Nadam se da ću sutra moći računati na Neuera, ali i Goretzku, te Alabu. Što se tiče Arjena Robbena, vidjećemo šta će dešavati"

Dobra vijest je svakako da je grupu prebolio rezervni golman Sven Ulreich. Ipak, njegovo tijelo je poprilično iscrpljeno, ali bi ipak trebao stajati među stativima.

Ako ni on ne bude mogao na gol, šansu će dobiti neko od mladih golmana bavarskog tima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Utakmica Borussia - Bayern igra se u subotu od 18:30 sati. Biće to veoma jak izazov za ekipu Nike Kovača, jer je Borussia ove sezone zaista sjajna.

Ipak, izgubili su posljednja da meča na svom terenu vrlo ubjedljivo sa po 0:3 od Herthe i Wolfsburga i nije nikakvo čudo što je Mozzart u ovom duelu stavio Bayern kao velikog favorita.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi