Ko će na čelo NK Široki Brijeg: "Skupština je hitno potrebna, pa i promjena statuta kluba"

Burno je danas na Pecari

Ko će na čelo NK Široki Brijeg: "Skupština je hitno potrebna, pa i promjena statuta kluba"

S. Mlaćo

Nogometni klub Široki Brijeg ostao je jučer bez rukovodstva. Naime, na sjednici UO koja je održana sinoć ostavke su podnijeli Miro Kraljević, predsjednik Upravnog odbora NK Široki Brijeg, Zdenko Ćosić, član Upravnog odbora NK Široki Brijeg, Dario Knezović, predsjednik Skupštine NK Široki Brijeg i Zoran Bubalo, direktor NK Široki Brijeg.

Saopšteno je to putem zvanične stranice bez navođenja razloga, a SportSport.ba je kontaktirao sada već bivšeg direktora Zorana Bubala koji je sasvim otvoreno govorio o ostavkama, te problemima.

"Ova Uprava je bila prelazno rješenje, s obzirom da je prije toga bila Uprava koja je dugo vladala. Mislim da se klub u međuvremenu ni u čemu nije 'smanjio', mislim na igrački kvalitet, finansije, odaziv publike i slično. Ima tu naravno još dosta stvari koje trebaju biti organizovane na mnogo većem nivou", kazao je Bubalo.

Zanimljivo je bilo na sjednici, priznaje Bubalo.

"Bilo je sinoć govora o novoj Skupštini i ulasku u klub novih ljudi. Neki članovi UO su tražili smjenu direktora...Pola ih se nije složilo sa tim, ali onda su gore nabrojani ljudi odlučili da podnesu ostavke".

Široki Brijeg je nedavno ostao bez generalnog sponzora, pa smo Bubala pitali da li je to bio razlog što je 'puklo' među čelnicima kluba.

"Nije baš to. Ima tu ponuda, i to se naravno spominjalo, ali da će biti na narednoj Skupštini".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O budućnosti kluba sa Pecare kaže.

"Klub nema dugovanja. Nalazi se na trećem mjestu Premijer lige, ima realne šanse da se domogne polufinala Kupa, ali Skupština se mora hitno održati i imenovati nova Uprava. Potreban je i drugi način rada, pa možda i promjena statuta kluba", dodao je Bubalo na kraju razgovora za SportSport.ba

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nejeditrice
Ugasili se dabogda!
8 1
Fce
Treba da se ugasi jedini klub na svijetu ukojem igraci druge vjere I nacije nemogu igrati osim hrvata tj katolika koja fasistika politica fuj
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti