Ko će se radovati na Otoci?

Danas prvi meč 8. kola

Ko će se radovati na Otoci?

S. Mlaćo

Osmo kolo Prve lige FBiH danas će na Otoci otvoriti Olimpik i Metalleghe.

Timu sa Otoke za sada ide sjajno s obzirom da nakon sedam kola ima 19 osvojenih bodova i drži lidersku poziciju sa tri boda prednosti u odnosu na GOŠK iz Gabele.

Na drugoj strani Metalleghe ima tek pet i nalazi se na 14. mjestu, a uoči duela prošlog protiv Bratstva (0:0) na trenersku klupu sjeo je Damir Beća. Debitovao je remijem, a sada ga čeka novi izazov.

"Neće nas zavarati pozicija na tabeli ekipe iz Jajca. Svaki protivnik je 'nagazna mina', svi imaju kvalitet da naprave velike probleme svakoj ekipi, pa se tako i ponašamo. Idemo od susreta do susreta i bavimo se sami sobom, puno je utakmica do kraja sezone i svaki bod je jako bitan i može biti presudan u borbi za pozicije na tabeli", kazao je uoči utakmice jedan od mlađih fudbalera Olimpika Sedin Ramić.

Iz NK Metalleghe se nisu oglašavali pred ovaj meč, a vrijedi istaći da su čelnici kluba ranije donijeli odluku o zabrani davanja izjava koja vrijedi za sve zaposlenike u klubu.

Nepopularan potez koji se rijetko viđa, a teško je očekivati da će baš to pomoći klubu da izbjegne borbu za opstanak, a možda i put u niži rang.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Skromno odrađen ljetni prelazni rok za popularne Kraljeve došao je na 'naplatu', pa je jasno da Jajčane i danas čeka veoma težak zadatak.

Meč na Otoci počinje u 15:30 sati, a pravdu će dijeliti Haris Halkić (Sanski Most) sa svojim pomoćnicima Edinom Zjakićem (Bihać) i Hasanom Nanićem (Bužim).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti