Ko će u Premijer ligu: Zvijezda ili Metalleghe?

Danas dobijamo odgovor

Ko će u Premijer ligu: Zvijezda ili Metalleghe?

Pred nama je posljednje, 30. kolo 1. lige Federacije Bosne i Hercegovine nakon kojeg ćemo saznati posljednjeg učesnika Premijer lige BiH za sezonu 2016/2017., koju će po prvi put u historiji sačinjavati 12 klubova.

Već nekoliko sedmica u borbi za plasman u elitu su samo dva kluba - Zvijezda iz Gradačca i Metalleghe BSI iz Jajca. Pred odlučujuće kolo u prednosti je Zvijezda, koja se nalazi na prvom mjestu sa bodom više u odnosu na svog jedinog konkurenta u ovoj utrci.

Zvijezda će danas gostovati u Čapljini, gdje će odmjeriti snage sa istoimenom ekipom domaćina za koju ova utakmica nema nikakav rezultatski značaj. Zmajevi bi sa tri osvojena boda osigurali prvu poziciju i izborili povratak u Premijer ligu, koju su napustili u sezoni 2014/2015.

Glavni sudac utakmice bit će Frano Jelić iz Širokog Brijega, a pomagat će mu Mario Grgić, Stjepan Konta, Ivica Mikulić, Roman Balić i Azem Karić. Trener Zvijezde Darko Vojvodić poručio je da od svojih fudbalera očekuje da se ponašaju u skladu sa situacijom - liderski. Bivši trener Slobode rekao je i to da ga utakmica u Goraždu pretjerano ne interesuje, već da su sve njegove misli usmjerene na meč sa Čapljinom. Zvijezda sama  kroji svoju sudbinu...

U Goraždu se igra drugi meč koji privlači veliku pažnju. Četvrtoplasirani tim prvenstva će na svom terenu dočekati Metalleghe, u kojem još uvijek gaje nadu da će izboriti plasman u Premijer ligu. Ovaj tim je dobrim dijelom sezone bio u 'pol poziciji', ali je u 28. kolu kiksao i porazom u Gabeli napravio ogroman korak unazad. Od tog momenta, Metalleghe više ne ovisi samo o sebi, a osim pobjede nad Goraždem će im trebati i da Zvijezda ne slavi u Čapljini. 

Ovu utakmicu će suditi Dario Karačić iz Mostara, a asistirat će mu Jure Musa, Sahib Smriko i Sabrija Topalović.

U ostalim utakmicama sastaju se: Bratstvo - Rudar, GOŠK - Bosna, Budućnost - Radnički, Branitelj - Novi Travnik, Sloga - Podgrmeč i Orašje - Jedinstvo.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sve utakmice igraju se s početkom u 17:30, uz uobičajeni tekstualni prenos na SportSport.ba.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi