Ko je bio toliko hrabar da ne stavi ruke na međunožje prilikom Carlosovog slobodnjaka

AS objavio kultnu fotografiju

Ko je bio toliko hrabar da ne stavi ruke na međunožje prilikom Carlosovog slobodnjaka

A. Čaušević

Prilikom sastavljana svog idealnog tima većina ispitanika bi na poziciju lijevog beka stavila Roberta Carlosa, legendarnog Brazilca poznatog po brzini i veoma snažnom udarcu. 

Carlos je svoje najbolje fudbalske dane proveo u Real Madridu čiji je član bio od 1996. do 2007. godine. S brojem 3 na leđima u dresu Los Blancosa je osvojio pregršt trofeja.

Proslavljeni brazilski fudbaler je bio član prve generacije Perezovih Galaktikosa, a krasili su ga prodornost po lijevom beku i razoran šut iz slobodnog udarca i to iz većih udaljenosti.

Međutim, neki su bili tkoliko hrabri da prilikom Carlosovog slobodnjaka da ne stave ruke na stomak ili međunožje. To je jedne prilike uradio Rio Ferdinand.

AS je objavio fotografiju sa meča između Manchester Uniteda i Real Madrida. Dok se Carlos pripremao da šutira u živom zidu su stajali Nicky Butt, Ferdinand, Juan Sebastian Veron i Ole Gunnar Solskajer.

Dok su Butt, Veron i Solskjaer s određenom dozom straha čekali Carlosov šut Ferdinand je hrabro stajao te odlučno gledao Brazilca...

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

[facebook]https://www.facebook.com/as/posts/10158040712773001[/facebook]

Inače, fotografija je nastala u aprilu 2003. godine kada su Kraljevi na Old Traffordu poraženi s 4:3, ali su prošli dalje zahvaljujući pobjedi od 3:1 na Santigao Bernabeu stadionu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1583752673
I Nicky Butt ne drzi ruke na međunožju vec na stomaku koliko ja vidim ili sam corav
2 0
Firmino
Kad su mu jaja u stomaku
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi