Legendarni golman odbio United jer je vjerovao da dolazi kraj svijeta: Ne kajem se zbog toga...
Foto - EPA

Carlos Roa trebao da zamijeni Petera Schmeichela

Legendarni golman odbio United jer je vjerovao da dolazi kraj svijeta: Ne kajem se zbog toga...

Midhat Šljivak

Legendarni argentinski golman Carlos Roa mogao je 1999. godine postati član Manchester Uniteda.

Roa je sjajno branio za tada fantastični tim Mallorce, a Sir Alex Ferguson ga je vidio kao idealnog čovjeka koji će na golu zamijeniti Petera Schmeichela koji je u ljeto 1999. godine nakon osam godina otišao iz kluba.

Međutim, Roa je odbio ponudu s Old Trafforda iz bizarnog razloga. Vjerovao je da će 2000. godine biti kraj svijeta i odlučio je i da prekine karijeru.

"U tom periodu sam bio posvećen vjeri i izučavanju biblije. Bila je to teška odluka, ali imao sam podršku porodice. Klub je želio da me proda, vjerovali su da će na meni zaraditi ogroman novac, ali i dan danas smatram da sam donio pravu odluku. Otišao sam iz fudbala u najboljim danima karijere", rekao je Roa i dodao je:

"Mogao sam napredovati u Engleskoj, imati velike ugovore, ali ne kajem se zbog odluke".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United je zatim pokušao s raznim golmanima da zamijeni Schmeichela. Mark Bosnich, Fabien Barthez, Roy Carroll i Tim Howard nisu blistali previše, a tek dolaskom Edwina van der Sara 2005. godine Sir Alex je mogao biti miran.

Roa se kasnije vratio na gol Mallorce, ali nikada nije bio onaj stari. Otišao je iz kluba 2002. godine u Albacete, a karijeru je završio 2006. godine u dresu Olimpa.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi