Ko je bio trener Borca kada je posljednji put slavio na Koševu?
Detalj sa susreta Sarajevo - Borac 1:2

U okviru četvrtfinala Kupa BiH?

Ko je bio trener Borca kada je posljednji put slavio na Koševu?

A. Beganović

U okviru 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Koševu će snage odmjeriti Sarajevo i Borac.

Biće to duel trenutnog lidera premijerligaške karavane i aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka koji je jedina neporažena ekipa u Premijer ligi.

I bez obzira što je Borac trenutno bodovno uspješniji (utakmica više), Sarajevo u ovaj duel ulazi kao favorit, a svakako da ne treba zaboraviti ni tradiciju koja je na strani Bordo tima.

Već smo pisali da je u prvenstvenim duelima Borac posljednji put savladao sarajevo 2013. godine i to za zelenim stolom, no treba ipak istaći da su Banjalučani posljednju pobjedu protiv Sarajeva na Koševu upisali u okviru Kupa Bosne i Hercegovine.

Prije nekih pet i pol godina, Borac je u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH slavio na Koševu 2:1 pa pobjeda Sarajeva 1:0 u Banjoj Luci je zapravo bila Pirova.

Pogotke za Borac u posljednjoj pobjedi na Koševu postigli su Jevrić i Subić, dok je za Sarajevo pogodio Okić. A, zanimljivo je i to da je ekipu iz grada na Vrbasu tada s klupe predovidio aktuelni šef struke Sarajeva, Vinko Marinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U toj utakmici, među prvih 11 u oba tima bio je i po jedan igrač iz aktuelnih kadrova. Radi se o Krsti Velkoskom i Aleksandru Subiću.

Za Sarajevo su meč počeli: Bandović, Protić, Barić, Kovačević, Stojčev, Okić, Velkoski, Tatomirović, Duljević, Cimirot, Radovac, dok su za Borac počeli: Ružić, Pilipović, Jevtić, Predragović, Jović, Stokić, Subić, Kostić, Bečelić, Grujić, Radinović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

sipopugaloma
Jaci Borac bio tad nego sad
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi