Ko je kriv za loš start Anderlechta? "Kompany misli da je Bog"

Stižu kritike

Ko je kriv za loš start Anderlechta? "Kompany misli da je Bog"

Anderlechtu nikako ne ide u novoj sezoni. Šta više, belgijski velikan bilježi najgori start u posljednjih 20 godina.

Ovog ljeta se Anderlechtu priključio Vincent Kompany i preuzeo ulogu trenera-igrača. Međutim, nešto ne štima, a sve je više onih koji kritikuju i njega i njegovu ulogu u klubu.

Od kada je Kompany stigao u Anderlecht ovaj tim je odigrao četiri utakmice, upisao dva poraza i dva remija, te sada zauzima 13. mjesto na tabeli domaćeg prvenstva.

Da i Kompany snosi odgovornost za loše rezultate Anderlechta smatra i legendarni napadač ovog kluba, Marc Degryse.

"On misli da je Bog. Treneri koriste reprezentativne pauze da bi radili sa igračima, dok će on tada igrati za Belgiju protiv San Marina i Škotske. Nakon toga će otići u Manchester gdje se igra utakmica u njegovu čast. Znam da pojedinci vole da imaju puno posla, ali se često dogodi i da sami sebe zatrpaju obavezama", istakao je Degryse, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

"Da je neki drugi defanzivac odigrao onako kao što je to on uradio, vjerovatno bi ga izbacio iz ekipe za sljedeću utakmicu. Ne mislim da treba prestati da igra, ali ako je iskren kao trener onda sigurno ne može biti zadovoljan svojim partijama".

Podsjetimo, Vicnent Kompany je ovog ljeta napustio Manchester City nakon 11 godina, te se odlučio vratiti u klub u kojem je počeo svoju bogatu karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti