Ko je "krivac" što je Alisson potpisao za Liverpool?

Uspio ga nagovoriti

Ko je "krivac" što je Alisson potpisao za Liverpool?

E. Čaušević

Brazilski golman Alisson prije nekoliko dana zvanično je potpisao za Liverpool nakon što je odlučio da napusti Romu.

Alisson je zablistao prošle sezone u rimskom klubu, ali je već ovog ljeta odlučio da je vrijeme za novi korak u karijeri, te je izabrao Liverpool kao novi klub. Brazilski golman je iznenadio navijaće Rome odlukom da napusti klub jer su mnogi smatrali da će on biti rješenje Vučice za narednih nekoliko godina.

Međutim, ovaj golman je odlučio da je vrijeme za odlazak, a novi izazov u karijeri bit će mu Liverpool. Alisson je u razgovoru za engleske medije priznao da je pričao sa igračima iz reprezentacije koji igraju u Engleskoj o Premiershipu, te da je posebno Ederson bio "uporan" u tome da prihvati ponudu Redsa.

"Istina je da sam razgovarao sa svim saigračima iz reprezentacije koji igraju u Premiershipu. Želio sam od njih da saznam šta misle o toj ligi i kakav je stil igranja. Ederson je bio nekako najuporniji u tome da prihvatim ponudu i rekao mi je da ću se pokajati ukoliko ne dođem u Englesku. Razmislio sam dobro i evo sad sam u Liverpoolu", rekao je Alisson, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Naravno da sam pričao o svemu i s Firminom, pa on je sada moj saigrač i u klubu. Pričali smo o tome mnogo prije nego što sam imao ponudu Liverpoola. Rekao mi je sve najbolje o klubu i gradu i siguran sam da sam dobro izabrao. Sretan sam što je on tu".

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi