Ko je Leipzigov sinoćnji junak? Do nedavno jeo i pisao zadaću u autu, mamu obradovao od prve plate

Tyler Adams u centru pažnje

Ko je Leipzigov sinoćnji junak? Do nedavno jeo i pisao zadaću u autu, mamu obradovao od prve plate

Leipzig je sinoć prošao u polufinale Lige prvaka i to nakon što je izbacio Atletico Madrid, a junak njemačkog tima bio je Tyler Adams. 

Do sada nepoznati mladih iz Sjedinjenih Američkih Država najednom je postao igrač koji je u centru pažnje, a njegova životna priča vrlo brzo završila je u medijima.

Adams ima samo 21 godinu, rođen je u malenom mjestu u Saveznoj državi New York a odrastao je bez oca. Majka se borila svim silama da maleni Tyler dobije djetinostvo kakvo zaslužuje, a kako je sam fudbaler rekao nekada nije bilo baš tako lako.

Ispričao je da je u jednom periodu života, dok je trenirao u Red Bullovoj akademiji, jeo i zadaću pisao u automobilu.

"Mama je osjetila da se prilika da treniram u Red Bullsima ne smije propustiti. Napravila je sve da mi to omogući iako joj nije bilo lako. Na putu za trening sam pisao domaću zadaću, a u autu bismo na povratku večerali. Nije bilo puno vremena jer bi bilo već 11 sati navečer kad bismo se vratili kući, a morao sam ustati u 7 za školu. Tako smo živjeli dvije godine", kazao je on.

Mama Melissa kaže da joj je Tyler mnogo pomagao iako je u to vrijeme bio vrlo mlad.

"Bili smo samo nas dvoje, ali još od malih nogu pomagao mi je u svemu. Ako je trebalo očistiti snijeg ispred kuće da možemo ići u školu, on bi od mene tražio svoju lopatu. Uvijek je nudio pomoć i uvijek mi je pokušao olakšati sve što sam radila", kazala je ona.

21-godišnji fudbaler je prije dvije godine kazao za The Player's Tribune da je njegov život u djetinstvu ličio na vožnju u luna parku.

"Naš život često je izgledao kao vožnja u lunaparku. Nikad ne znaš hoćeš li ostati u tračnicama. Ali, uvijek smo imali jedno drugo i sve smo zajedno proživljavali. Mama je užasno puno radila, a nakon posla bi satima bila u knjižnici i učila za studij. Ja bih satima sjedio pokraj nje i uz nju sam naučio koliko predanosti je potrebno da se ostvari ono što si zacrtao".

Kasnije je Adams najednom dobio troje braće jer se njegova mama opet udala, a zanimljivo da mu je brat postao drugar iz škole.

Kada je primio prvu platu u klubu NY Red Bulls II mami je kupio novi automobil. To nije bila nikakva trkača mašina već Honda Accord.

"Mogao je kupiti i puno bolji automobil od toga, ali nisam mu dala. U današnje vrijeme bitno je da klinci ostanu na zemlji i da se ne zanesu", kazala je njegova majka.

O sinoćnjem pogotku, kojem je dostao pomogao Stefan Savić tako što se našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme, Adams kaže sljedeće:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Potpuno nestvarno. Znam da je bio odbijanac, ali uopšte me nije briga, prihvatam i takav gol. Moj život i život Leipziga u posljednje vrijeme je kao ubrzani film, a sad nas čekaju Neymar i Mbappe. Golem izazov, ali mi smo spremni".

Inače, ovo je za njega bio prvijenac u dresu Leipziga i to u drugom susretu u Ligi prvaka u životu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi