Nekom tuga, nekom sreća: Bikovi iz Leipziga na sedmom nebu, Jorgandžije idu kući

RB Leipzig - Atletico Madrid 2:1

Nekom tuga, nekom sreća: Bikovi iz Leipziga na sedmom nebu, Jorgandžije idu kući

A. Čaušević

RB Leipzig drugi je polufinalist Lige prvaka nakon što je na stadionu Jose Alvalade sa 2:1 pobijedio Atletico Madrid.

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše uzbuđenja. Njemački tim je imao prividinu inicijativu, dok su Jorgandžije uglavnom djelovale rezervisano. U finišu prvog dijela žesto sudara glavama su imali Halstenberg i Savić, ali na sreću obojica igrača su nastavila meč.

Nastavak bolje otvara RB Leipzig, nakon nekoliko minuta pritiska Oblak je savladan. Gol je zabio Olmo za veliko slavlje i nagovještaj historijskog trenutka.

[streamable]https://streamable.com/5mdj53[/streamable]

Nakon primljenog gola fudbalerima Atletica nije preostalo ništa drugo nego da krenu po gol do kojeg su stigli u 71. minuti. Felix je srušen u kaznenom prostoru, sudija Marciniak je opravdano pokazao na penal, a Portugalac je bio siguran za 1:1.

[streamable]https://streamable.com/q5ib9n[/streamable]

Poslije izjednačenja Madriđani su djelovali kao bolji tim, međutim sjajna akcija RB Leipziga u 88. minuti i sreća su učinile da se Atletico oprosti od Lige prvaka.

Adams je poslao dobar prizeman centaršut, s vrha kaznenog prostora šutirao je Adams, a lopta na putu prema golu pogađa Savića, mijenja smjer i završava u mreži.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Izabranici Diega Simeonea su do kraja krenuli na sve ili ništa. U kaznenom prostoru RB Leipziga kreirano je nekoliko gužvi nakon prekida, ali rezultat se nije mijenjao pa je tako njemački klub ostavario najveći uspjeh u relativno kratkoj historiji.

RB Leipzig će u polufinalu igrati protiv PSG-a koji je izbacio Atalantu. Taj meč igra se 18. augusta na stadionu Luz.

Top Komentari

Uranija
Ovaj Atletico postaje sve više i više seljačka ekipa
21 1
Jupp
Zasluzeno. Svaka cast momcima!
20 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi