"Ko je najbolji ikad? Ronaldo, pa onda ja i ostali"
Foto - EPA

Samuel Eto'o o najboljem napadaču ikad

"Ko je najbolji ikad? Ronaldo, pa onda ja i ostali"

M. Šljivak

Nekadašnja zvijezda Barcelone i Intera Samuel Eto'o nema dileme ko je najbolji napadač svih vremena.

Kamerunac za najboljeg smatra čuvenog Brazilca Ronalda, a isto tako vjeruje da je i on u vrhu, ali da su svi iza El Fenomena.

"Najbolji svih vremena je Ronaldo - El Fenomeno. Za njega imam veliko poštovanje i svi ostali su iza njega, među kojima sam i ja. Danas je najbolji Lionel Messi, tu je i Mbappe koji je sve bolji i mislim da će on u narednim godinama obilježiti svjetski fudbal", rekao je Eto'o.

Tvrdi da je i među najboljim afričkim fudbalerima svih vremena.

"Teško je reći ko je najbolji. Mnogo je onih koji su osvajali titule i nagradu za najboljeg igrača Afrike. Ja sam naravno među njima. Osvajao sam turnire s jakim ekipama i idealno bi bilo sastaviti idealni tim i na kraju odabrati ko je najbolji tu", istakao je Eto'o.

Pored Barcelone i Intera kamerunski fudbaler je tokom karijere igrao za Real Madrid, Mallorcu, Everton, Sampdoriju, Chelsea, Anži, Antalyaspor i Konyaspor, a karijeru je 2019 godine završio u Kataru.

Odigrao je ukupno 764 klupske utakmice i postigao je 371 gol.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi