Ronaldo nabrojao petoricu igrača koji nisu, a zaslužili su da dobiju Zlatnu loptu

Razgovarao s Del Pierom

Ronaldo nabrojao petoricu igrača koji nisu, a zaslužili su da dobiju Zlatnu loptu

Edmir Škorić
Teme:

Dvije legende italijanske Serije A, Ronaldo i Del Piero, razgovarali su uživo putem Instagrama.

U opuštenom razgovoru ipak je prednjačio nogomet, a jedna od tema bila je Zlatna lopta. Brazilski as, legendarna devetka Intera, smatra da su petorica neopravdano ostali bez Zlatne lopte tokom karijere.

"Alessandro, zaslužio si osvojiti Zlatnu loptu baš kao što su to zaslužili Totti, Maldini, Raul i Roberto Carlos, a nikad nisu uspjeli. Carlos je dva puta bio drugi iza mene, ali nikad nije dobio nagradu. Uvijek su vas cijenili, ali imam osjećaj kao da ste i to priznanje trebali dobiti", rekao je legendarni brazilski napadač Del Pieru.

Ronaldo je dva puta osvajao Zlatnu loptu, 1997. i 2002. godine, a u karijeri je igrao za PSV, Barcelonu, Inter i Real Madrid.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Povrede su ga spriječile da napravi i više nego što je, ali svejedno se smatra jednim od najvećih u nogometnoj povijesti.

Top Komentari

Ivica_Osim8
Ribery 2013
2 2
Edin Merlin
Del Piero je čovjek zbog kojeg volim fudbal i Juve...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi