Ko je najefikasniji bh. napadač u aprilu?

Pomalo pao u zaborav

Ko je najefikasniji bh. napadač u aprilu?

A. Čaušević

Svi napadači imaju periode u karijeri kada im jednostavno ništa ne polazi za nogom te lopta neće u gol pa se golgeterski post poprilično oduži.

Čini se da je takav period iza Milana Đurića koji je dolaskom proljeća počeo da doživljava pravi preporod.

Đurić se prošlog ljeta vratio u Italiju nakon neuspješne avanture u Bristol Cityju. Stameni napadač je potpisao za Salernitanu, poslije nešto slabijeg starta u novom klubu ovaj 28-godišnjak u posljednje vrijeme igra kao preporođen.

Uzimajući u obzir fudbalere s bh. pasošem Đurić je s pet golova najefikasniji u mjesecu aprilu. Bivši mladi reprezentativac naše zemlje i standardni Zmaj iz ere Mehmeda Baždarevića je na tri meča u ovom mjesecu četiri puta tresao protivničke mreže.

Đurić je zabio hat-trick protiv Cittadelle u pobjedi 4:2, a protivničku mrežu je tresao i protiv Spezije u porazu 2:1, a krajem marta je protiv Venezije prekinuo golgeterski post nakon skoro godinu kada je bio strijelac u remiju 1:1.

Od ostalih bh. napadača koji nastupaju u inostranstvu Nermin Haskić je zabio dva gola, dok Edin Džeko, Armin Hodžić i Smail Prevljak na svom kontu imaju po jedan gol.

Top Komentari

nightcry
Kodro ima jedan ....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi