Ko je prokleo Monaco?
Monaco s igračem manje zabio dva gola u Guingampu, pa primio dva i na penale ispao

Kneževi ostali bez finala Liga kupa

Ko je prokleo Monaco?

E. Škorić

Nogometaši Monaca su nakon slabijeg izvođenja penala u Guingampu ostali bez plasmana u finale Liga kupa.

Monacu u prvenstvu nikako ne ide, a nedavno je došlo do smjene na trenerskoj poziciji, pa se umjesto Henryja vratio Jardim. U prvenstvu je uslijedio novi poraz i nekadašnji prvak bori se ga opstanak, a večeras je stigao novi šamar i novo prizemljenje.

U polufinalu je Monaco gostovao u Guingampu, a nakon velike penal-drame izborio je domaćin izborio finale gdje ga čeka okršaj sa boljim iz meča Strasbourg - Bordeaux, koji se igra sutra od 18:45 sati.

Monaco je večeras već u 14. minuti ostao s desetoricom na terenu jer je Vainqueur dobio direktan crveni karton, ali samo četiri minute kasnije Rony Lopes je strijelac za vodstvo gostiju.

Deset minuta kasnije Golovin postiže gol za 2:0, no Guingamp u nastavku lako stiže do izjednačenja. Mendy je na samom otvaranju drugog dijela bio precizan za 2:1, da bi Thuram u 55. pogodio za 2:2.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, pa se pristupilo izvođenju penala. Nakon osam serija je Guingamp došao do pobjede. Henrichs, Glik i Diop su promašivali jedanaesterce za Kneževe, dok su Eboa i Thuram promašili u raspucavanju kod domaćih. Odlučujući penal realizovao je Coco.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi