Semir Štilić potpisao novi ugovor s FK Željezničar!

Ostaje još jednu sezonu

Semir Štilić potpisao novi ugovor s FK Željezničar! · Zvanično

Midhat Šljivak

Semir Štilić ostaje u FK Željezničar. Iskusni 35-godišnji veznjak dogovorio je nastavak saradnje s Plavima i u klubu ostaje do ljeta naredne godine.

FK Željezničar i Semir Štilić nastavljaju saradnju. Plavi s Grbavice dogovorili su nastavak saradnje s ovim fudbalerom i ugovor je potpisan do kraja sezone 2023/2024.

"FK Željezničar i Semir Štilić su potpisali produženje saradnje do ljeta naredne godine. Sretno", saopšteno je iz FK Željezničar.

Iskusni 35-godišnji veznjak tako će ostati još jednu sezonu u plavom dresu. On je u prošloj sezoni odigrao 36 utakmica za tim s Grbavice na kojima je postigao devet golova i dodao deset asistencija. Ukupno je u dresu Želje odigrao 156 utakmica.

Semir Štilić je ponikao u redovima velikana s Grbavice. Prošao je sve omladinske kategorije i za prvi tim je nastupao do 2008. godine, nakon čega se otisnuo u evropsku avanturu.

Oglasi

Godinama je potom Štilić s dosta uspjeha igrao za poljski Lech Poznan, a nakon odlaska iz ovog kluba uslijedile su brojne avanture od kluba do kluba.

Nastupao je ovaj sjajni veznjak za ukrajinski Karpaty lviv, turski Gaziantepsor, poljske ekipe Wislu iz Krakowa i Wislu Plock, te kiparski APOEL.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Željezničar se vratio 2019. godine u jako teškoj situaciji za klub. Bilo je u jednom trenutku malih nesporazuma, ali je Štilić ostao vjeran plavoj boji kao i dan danas.

Štilić će sasvim sigurno biti vođa tima u narednoj sezoni u kojoj će Plavi pored prvenstva ponovo uzeti učešće i na evropskoj sceni.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Stara dama za sirotnju Hahahahahahhahahahahahahahahaha
2 7
zak84
Pa zar je ovu prosli sezonu igrao U zelji??? Puca nam ona stvar za levata
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi